top of page

dom, 07 nov

|

Teatre L'Amistat de Mollerussa

La música del silenci

Orquestra de Cambra de la Catalunya Interior

Registration is Closed
See other events
La música del silenci
La música del silenci

Horari i ubicació

07 nov 2021, 19:00

Teatre L'Amistat de Mollerussa, Plaça 1 d'octubre, 25230 Mollerussa, Lleida, España

Sobre el concert

L’Orquestra de Cambra de la Catalunya Interior presenta un recorregut per diferents autors americans que han escrit obres per a orquestra de corda. El repertori inclou, en un primer bloc, compositors que han seguit una línia més clàssica, continuadors de la tradició musical europea; i en una segona part, obres i melodies conegudes de Broadway i de la vessant americana més jazzística i moderna.

El concert vol també ser un homenatge al personal sanitari i a la seva tasca durant aquesta pandèmia. Les diferents obres ens guiaran per un viatge d'emocions: des del melangiós Adagio per a cordes de Samuel Barber, fins a l'optimisme de Gershwin, passant pel minimalisme de Philip Glass i les atrevides sonoritats de Caroline Shaw.

L'obra 4'33'' de John Cage representarà un dels moments àlgids del concert. La partitura, amb una única paraula, «Tacet», indica a l'intèrpret que ha de guardar silenci i no tocar el seu instrument durant quatre minuts i trenta-tres segons. Una obra encara ara controvertida, que planteja un desafiament a la mateixa definició de música. Uns moments de silenci per a la reflexió, el dol, el record del confinament i l’homenatge al personal sanitari.

Comparteix

bottom of page