top of page

sáb, 27 nov

|

Sala Sant Domènec de La Seu d'Urgell

La música del silenci

Orquestra de Cambra de la Catalunya Interior

Registration is Closed
See other events
La música del silenci
La música del silenci

Horari i ubicació

27 nov 2021, 19:00

Sala Sant Domènec de La Seu d'Urgell, Carrer de Sant Domènec, 7, 25700 La Seu d'Urgell, Lleida, España

Sobre el concert

L’Orquestra de Cambra de la Catalunya Interior presenta un recorregut per diferents autors americans que han escrit obres per a orquestra de corda. El repertori inclou, en un primer bloc, compositors que han seguit una línia més clàssica, continuadors de la tradició musical europea; i en una segona part, obres i melodies conegudes de Broadway i de la vessant americana més jazzística i moderna.

El concert vol també ser un homenatge al personal sanitari i a la seva tasca durant aquesta pandèmia. Les diferents obres ens guiaran per un viatge d'emocions: des del melangiós Adagio per a cordes de Samuel Barber, fins a l'optimisme de Gershwin, passant pel minimalisme de Philip Glass i les atrevides sonoritats de Caroline Shaw.

L'obra 4'33'' de John Cage representarà un dels moments àlgids del concert. La partitura, amb una única paraula, «Tacet», indica a l'intèrpret que ha de guardar silenci i no tocar el seu instrument durant quatre minuts i trenta-tres segons. Una obra encara ara controvertida, que planteja un desafiament a la mateixa definició de música. Uns moments de silenci per a la reflexió, el dol, el record del confinament i l’homenatge al personal sanitari.

Comparteix

bottom of page